Město Kladno
Kotva
Logo školy
Školní hymna
Virtuální prohlídka
Nepřehlédněte
Sběr papíru
12.4.2024
  • v pondělí až čtvrtek od 7:00 do 7:45 a od 14:00 do 16:00
  • v pátek od 7:00 do 7:45
Den volna stanovený ředitelkou školy
15.3.2024

Ve dnech 29. a 30. 4. 2024 proběhnou Dny volna stanovené ředitelkou školy.

Den alternativní výuky - prevence (2. stupeň)
13.3.2024

Dne 25. 4. 2024 proběhne projektový den zaměřený na prevenci rizikového chování.

Akce je určena pro děti na druhém stupni.

GDPR
Tisk
Sitemap
Mapa webu
A
A
A

Listopad v 6.A

Vloženo: 30.11.2018 | Autor: Karolína Hadrbolcová | Zobrazeno: 242x

Listopad je za námi a advent za dveřmi


V listopadu se někteří z nás zúčastnili soutěží ve florbale. Dívky úspěšně zastupovala Aneta Tadevosyan, z chlapců za nás bojovali Tadeáš Šulík, Josef Pokorný a Tomáš Kraus, kteří dokonce postoupili do kraje!!! Jelikož máme ve třídě i šikovnou šachistku Veroniku Mehesovou, reprezentovala naši školu v okresním přeboru v šachu a vybojovala 3.? 4. místo. My ostatní jsme na naše reprezentanty náležitě pyšní a moc jim gratulujeme.

Dne 19.11.2019 se v naší třídě uskutečnila beseda na téma „Maso a masné výrobky“. Předmětem besedy bylo žáky seznámit nejen s masem jako takovým, ale i s jeho dělením podle živočišného druhu a základními výrobními kroky masné výroby. Zajímavou otázkou a odpovědí bylo pro žáky i to, proč jsou masné výrobky růžové, maso červené a maso vařené šedé, stejně také i dělení masných výrobků do jednotlivých kategorií dle postupu výroby a jejich dobou trvanlivosti.  Dále byli žáci seznámeni s tím, proč se při výrobě masných výrobků používají různé přídatné látky a aditiva, že jsou přidávány proto, aby zlepšily organoleptické vlastnosti masných výrobků jako je barva, vzhled, chuť, textura a konzistence.  Předposledním bodem besedy bylo seznámení žáků i s výrobou speciálních masných výrobků, jako jsou šunky nejvyšší jakosti a fermentované masné výrobky, tedy takové, u kterých se používají startovací kultury a kultury ušlechtilé. Během besedy byly ukázány také vady masných výrobku, ať už to byly vady fyzikální, chemické či mikrobiální. Před touto problematikou však žáci ochutnali kvalitní masné výrobky a výrobky speciální, které byly pro tento účel přivezeny. Žákům výrobky velice zachutnaly a po besedě nezbyl ani jeden, což svědčí o vysoké kvalitě prezentovaných výrobků. Za zajímavou besedu moc děkujeme tatínkovi Jonáše.

Další zajímavou akcí bylo také vystoupení hudebního kroužku pana učitele Tomeše, které jsme si mohli užít ve středu 27. listopadu a není žádným tajemstvím, že jsme si nejen zazpívali, ale i zatančili na naše oblíbené písně typu Despacito nebo Sofía

V tomto měsíci se také uzavíraly čtvrtletní známky, a tak jsme se pilně učili a doháněli, co se ještě dohnat dalo. S našimi výsledky jsme celkem spokojení, ale ve druhém čtvrtletí se budeme snažit ještě víc, aby pololetní známky byly co nejlepší. Držme si tedy palce!

Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.
Analytické cookies
Analytické cookies ANONYMNĚ ukládají data o pohybu na stránkách, stráveném času u jednotlivých stránek apod.
Marketingové cookies
Marketingové cookies sledují návštívené stránky uživatele a jsou využívané k cílené reklamě u služeb jako je např. Facebook, Seznam nebo Google.