Ve dnech 29. a 30. 4. 2024 proběhnou Dny volna stanovené ředitelkou školy.
Dne 25. 4. 2024 proběhne projektový den zaměřený na prevenci rizikového chování.
Akce je určena pro děti na druhém stupni.
Dne 19.11.2019 se v 6.A uskutečnila beseda na téma „Maso a masné výrobky“. Předmětem besedy bylo žáky seznámit nejen s masem jako takovým, ale i s jeho dělením podle živočišného druhu a základními výrobními kroky masné výroby.
Zajímavou otázkou a odpovědí bylo pro žáky i to, proč jsou masné výrobky růžové, maso červené a maso vařené šedé, stejně také i dělení masných výrobků do jednotlivých kategorií dle postupu výroby a jejich dobou trvanlivosti. Dále byli žáci seznámeni s tím, proč se při výrobě masných výrobků používají různé přídatné látky a aditiva, že jsou přidávány proto, aby zlepšily organoleptické vlastnosti masných výrobků jako je barva, vzhled, chuť, textura a konzistence. Předposledním bodem besedy bylo seznámení žáků i s výrobou speciálních masných výrobků, jako jsou šunky nejvyšší jakosti a fermentované masné výrobky, tedy takové, u kterých se používají startovací kultury a kultury ušlechtilé. Během besedy byly ukázány také vady masných výrobku, ať už to byly vady fyzikální, chemické či mikrobiální. Před touto problematikou však žáci ochutnali kvalitní masné výrobky a výrobky speciální, které byly pro tento účel přivezeny. Žákům výrobky velice zachutnaly a po besedě nezbyl ani jeden, což svědčí o vysoké kvalitě prezentovaných výrobků.
Copyright © 2017 - 2024 | 7. ZŠ a MŠ Kladno &   Vitalex Computers s.r.o. - Tvorba školních webů | Prohlášení o přístupnosti | Cookies